Quickly recaptiualize real-time interfaces and timely models. Proactively exploit viral meta-services for interdependent customer service. Dynamically actualize bleeding-edge internally

Gulasz z sarny

Składniki:

  • 1 kg – mięso z sarny II kl.
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 cebule
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarna jałowca
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 100 g grzybów suszonych (leśne – podgrzybek lub borowik)
  • 1 kostka rosołowa
  • 200 ml wody
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej. Następnie mięso pokroić w 1 cm kawałki, otoczyć w mące, przesmażyć na patelni, dodając paprykę słodką jak i ostrą. Mięso powinno być obsmażone a nie usmażone, żeby tylko zamknąć pory mięsa. Mięso przełożyć do brytfanny, zostawiając resztki oleju. Dolać na patelnie olej (jeżeli jest to potrzebne) i zeszklić wcześniej pokrojoną cebulę piórka. Przełożyć do mięsa. Dodać do mięsa liście laurowe, ziele angielskie i liście laurowe. Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie i namoczyć w wywarze grzyby. Wszystko dolać do mięsa – wymieszać. Piec w piekarniku 1,5h w 180 stopniach.

Comments are closed